miercuri, 31 octombrie 2007

Fara precedent: presedintele ANS, Dl. Octavian Bellu, renunta la afilierea FRAS la FIA

In urma unei scrisori deschise prin care ACR l-a atacat deosebit de dur pe dl. Octavian Belu, presedintele Agentiei Nationale de Sport a trimis presedintelui Federatiei Internationale a Automobilului o scrisoare prin care roaga forul mondial sa nu ia nici o decizie in legatura cu puterea sportiva din Romania, intrucat ar fi posibila gasirea unei rezolvari pe plan intern. In urma acestei scrisori, FIA a retras de pe ordinea de zi cererea de afiliere a FRAS care urma sa fie supusa dezbaterii in octombrie 2007. In aceeasi zi, scrisoarea deschisa care-l acuza pe presedintele ANS de coruptie, de savarsirea de ilegalitati, partizanat si incurajarea haosului din Romania, a disparut de pe site-ul oficial ACR. Locul acesteia a fost luat de un scurt comunicat de presa redactat in urma unei ceremonii restranse in cadrul careia presedintele ACR i-a oferit presedintelui ANS, in semn de recunostinta, medalia jubiliara a acestei organizatii. Inalti functionari ai Agentiei Nationale pentru Sport au recunoscut in legatura cu acest demers potrivnic recunoasterii internationale a unei federatii sportive din Romania, ca "nu exista precedent".

2 comentarii:

Anonim spunea...

"roaga forul mondial sa nu ia nici o decizie in legatura cu puterea sportiva din Romania, intrucat ar fi posibila gasirea unei rezolvari pe plan intern."
In afara faptului ca FRAS nu a fost instiintat de existenta acestui demers, Dl. Bellu a uitat sa ne spuna si noua cum vede rezolvarea problemei pe plan intern . Probabil din acelasi unghi ca si Niculescu !
Cred ca s-ar impune o interpelare a Dl. Bellu printr-o scrisoare deschisa pentru a-si preciza public pozitia .

Ovidiu Mazilu spunea...

Cred ca trebuie lamurit daca dl. Octavian Bellu a inteles exact cum stau lucrurile in problema "puterii sportive", concept care are semnificatii speciale in automobilism.

Linkuri, in ordine alfabetica: