miercuri, 31 octombrie 2007

Litigii prin instante: Automobil Clubul Roman vs Federatia Romana de Automobilism Sportiv

Cititi pe site-ul FRAS istoria litigiului desfasurat prin instante in cca 10-12 dosare de judecata deschise de ACR impotriva federatiei de automobilism (la inceput FRA, infiintata la Bucuresti, al carei loc a fost luat de actualul FRAS). ACR a pierdut cu o singura exceptie toate procesele. (exceptia se refera la decizia Curtii de Apel Bucuresti in legatura cu cele doua avize eliberate de ANS in vederea infiintarii FRA/FRAS. Decizia nu este inca definitiva)

In toata aceasta perioada, 2004-2007, FRAS nu a pornit nici o actiune in instanta impotriva ACR. Vineri 26 octombrie 2007, Curtea de Apel Cluj a respins apelul promovat de ACR. Avocatii reclamantei si-au sustinut ferm intentia de desfiintare a FRAS. Curtea a dat o hotarare favorabila mentinerii personalitatii juridice FRAS, respingand apelul introdus de ACR.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Dar instante in care FRAS sa cheme in judecata acr pentru obstructie, nu exista? Motive ar fi destule.

Ovidiu Mazilu spunea...

Ca de exemplu ? Eu credeam ca cifra proceselor va soca efectiv, insa vad ca nu mira pe nimeni. Vi se pare normal ca ASN/FIA sa se ocupe cu astfel de treburi, in loc sa caute sa colaboreze si sa-si uneasca fortele cu cele ale FRAS ? Mie nu mi se pare deloc normal.

Anonim spunea...

ASN/FIA ar trebui sa se ocupe de trebile sportului nu sa puna piedici dezvoltarii....dar pana ce nu dispar fizic cei din "fruntea satului" .........nicio speranta...

Ovidiu Mazilu spunea...

Sper ca e o gluma. Aceste probleme trebuie sa se rezolve independent de persoanele care sunt la conducerea celor doua foruri. E vorba pana la urma de doua persoane juridice care nu se pot intelege pe cale amiabila si-si cauta dreptatea prin instante.

Anonim spunea...

Maica,tare dl Nico! Cum stie el sa lucreze in liniste pentru FIA!!! Ce mai spuneti de oferta ACR de a-i determina pe fostii piloti sa participe la FIA GT, dar fara sa ii invite direct pe ei. Mu le-ar placea refuzul unora dintre ei......
La oferta fras a raspuns in vreun fel?

Linkuri, in ordine alfabetica: